Waarom lid worden?
De Vlaamse Beroepsvereniging voor Audiologen verdedigt op actieve en onafhankelijke wijze de beroepsbelangen van zowel audiologen als audiciens. Als lid van deze vereniging wordt u geïnformeerd over wetgeving en RIZIV regelgeving en wordt u permanent op de hoogte gehouden van recente ontwikkelingen, opleidingen en vakgerichte activiteiten.

Ons bestuur is samengesteld uit audiologen en audiciens uit diverse sectoren. Wij helpen u dan ook graag met al uw beroepsrelevante vragen.

U kan zich inschrijven als effectief lid of erelid. Het lidgeld bedraagt € 50,00.
Als student audiologie kan u, mits het voorleggen van uw studentenkaart, gratis lid worden. Ook als starter kan u veel voordeel halen uit een lidmaatschap, aangezien u toegang krijgt tot een breed aanbod van vacatures in binnen- en buitenland.
  Wat bieden wij u aan als lid?
  • U wordt regelmatig via nieuwsflitsen geattendeerd over actuele onderwerpen met betrekking tot het beroepsdomein (rubriek actueel)  en recente ontwikkelingen inzake de wetgeving (algemeen en specifieke RIZIV-materie) binnen de zorgsector.
  • In de rubriek info vindt u een dynamische updating van belangrijke items m.b.t. de uitoefening van het beroep van audioloog en audicien en reportages over studiedagen.
  • U krijgt toegang tot een permanent geüpdatete kalender van studiedagen, symposia, congressen en beurzen inzake audiologie in binnen- en buitenland.
  • Aangezien een voortdurende bijscholing voor audiologen en audiciens essentieel is, kan u bij de Vlaamse Beroepsvereniging Audiologen terecht voor informatie over opleidingen. De vereniging stimuleert eveneens bijscholing via studiedagen en biedt een overzicht van recente vakliteratuur in de rubriek boeken.
  • Via de beroepsvereniging krijgt u een exclusieve toegang tot vacatures voor audiologen en audiciens, gepost door werkgevers uit verschillende sectoren en organisaties in binnen- en buitenland.
  • Via onze infomailbox kan u vragen stellen aan het bestuur, wij proberen deze zo snel mogelijk te beantwoorden.
  De VBA-website wordt dan ook continu geüpdatet!